woensdag 19 september 2012

OPA DORST



ZITTEND BIJ HEM

EEN BEELD VAN HET VERLEDEN

MIJN VADER IN ZIJN OUDE STOEL

KIJKEND NAAR ZIJN HANDEN

KIJKEND NAAR ZIJN OGEN

NIETS BIJZONDERS

VRIENDELIJK, ZORGZAAM EN GASTVRIJ

MIJN VADER IN ZIJN OUDE STOEL

ZIJN PLEKJE

ZIJN STEKJE

ZIJN HONDJE, VOGELS EN TUIN

HET BEELD VAN VROEGER BLIJFT










OVERLIJDEN

In  de late avond van zaterdag 22 mei is overleden

MARINUS CORNELIS DORST 
Broekmaten 8.

Hij is geboren in Dinteloord in een gezin met een jongere broer. Op vijf- jarige leeftijd is zijn moeder overleden en op 12- jarige is hij gekomen bij de heer en mevrouw PAS aan de Nienenhoek. 

Deze enkele zin geeft een wereld van verdriet aan in het leven van een kind. Tijdens mijn bezoeken heeft hij daar gaandeweg meer van verteld. En dan hoorde ik zijn dankbaarheid naar de familie PAS en zijn pijn, omdat hij zijn moeder jong is verloren en bij zijn vader maar korte tijd heeft kunnen zijn. 

Hij heeft hier zijn weg gevonden en trouwde op 24 mei 1946 met KLASINA ZWEERS. Ze kregen kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Zijn vrouw is overleden 10 december 1990 en hij was sinds die dagen weduwnaar. 

Na zijn overlijden troffen de kinderen een brief aan, die hij eigenhandig na het overlijden van zijn vrouw. Daarin schrijft hij over zijn vertrouwen op de Here en Heiland. Zo zag hij  naar het Vaderhuis met de vele woningen.

In de rouwdienst die is vastgesteld op vrijdag 28 mei 14.00 uur in het hervormd centrum "De rank" lezen we psalm 73 en Openbaring 21: 1- 4. 

Het was zijn wens om deze gedeelten, die ook gelezen zijn in de rouwdienst van zijn vrouw te lezen in zijn rouwdienst. Daarin horen we, dat degene die op de Here vertrouwt een toekomst heeft uit de hand van de Heren. Het zijn niet de omstandigheden, die de doorslag geven maar de trouw van de Here over ons leven.

Dat heeft broeder DORST ter harte genomen en waar bevonden in de weg van zijn leven. Dit getuigenis zij ook de kinderen, klein- en achterkleinkinderen tot een zegen.

Na de rouwdienst hebben we MARINUS CORNELIS DORST begraven op de begraafplaats Dennenhof te Den Ham.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten